Som oftest vil en dag i Dagpleje Hjerterum se ud som sådan: 

Barnet møder ind til aftalt tid således, at vi kan komme i gang med dagens program .

Morgenmad:
forventer jeg, at barnet har spist hjemmefra, med mindre vi har aftalt noget andet.
Møder barnet ind tidligt vil der være morgenmad fra 7:15 - 7:45

Kl. 9:00:
Hvis planen er at skulle på tur tager vi mad og frugt med ellers synger vi et par morgensange, hvorefter vi spiser frugt og brød - en dejlig hyggestund.

Formiddagen:
Så er tid til at få overtøj på og komme ud. Det er her vi tager på legepladser, går på børnehavebesøg (når den tid kommer), besøger andre dagplejebørn, går en tur på biblioteket eller vi bliver hjemme og leger med hinanden udenfor.
I vinterhalvåret bruger vi lidt mere tid indenfor og udforsker de kreative evner. Vi tegner, maler, synger, spiller og lytter til musik. Henover forår og sommer bliver det til mange ture med klapvognen/cyklen, hvor vi bl.a tager på skovture, legepladser og besøger andre dagplejere.


Frokost omkring kl. 11:30
Frokosten indtages ved bordet i køkkenet. Børnene hjælper såvidt det er muligt (alderen taget i betragtning) med at dække bord. Det er vigtigt for mig at lære barnet gode bordmanér .
Der serveres rugbrød med varieret pålæg. Dertil grøntsager. Mælk og vand tilbydes.
Een gang i løbet af ugen serveres der et varmt måltid mad.
Når barnet er klar, øver vi kunsten i at smøre sit eget rugbrød

Ro i dagplejen kl. 12-14:
Efter en aktiv formiddag skal børnene hen og sove - så vidt muligt udenfor i barnevognen.
I dette tidsrum henholder jeg til, at børnene ikke hverken afleveres eller afhentes, med mindre det er absolut nødvendigt. Det er vigtigt at børnene får ro!
Når barnet bliver ældre er det ikke sikkert behovet for at skulle sove er ligeså stort som hos de mindre børn, MEN det er stadig vigtigt, at barnet får lov og mulighed for at geare ned og bare hvile, og herefter være klar til en aktiv eftermiddag .

Eftermiddagen:
Omkring kl. 14:30 er det tid for frugt og brød. Måske har børnene selv været igang om formiddagen med at bage . Er vejret til det, tager vi maden med ud.

Herefter har børnene frit spil! Det er typisk her jeg vil observere dels hjælpe børnene med de sociale kompetencer.
Guide børnene til bl.a at hjælpe og lytte til de andre børn, være gode ved hinanden samt at udvise respekt for hinanden. 

Når dagen er slut siger vi TAK FOR I DAG og PÅ GENSYN til endnu en ny dag i
Dagpleje Hjerterum .

Der henvises i øvrigt til afsnittet: Mad og drikke